Minä / Henkilökuva

Henkilökuva 2017-03-09T22:02:20+00:00

Olen 46-vuotias turkulainen teknologiasektorin yrittäjä, joka on mukana useammassa kestävän kehityksen yrityksessä ja liiketoiminnassa. Kestävä kehitys, vastuullisuus ja ihmisten hyvinvointi ovat lähellä sydäntä. Kädet ja jalat syvällä savessa yrittäjän kokemusta täysipäiväisesti on kertynyt toistakymmentä vuotta. Takana on yli 40 korkeateknologian tuotteen ja järjestelmän suunnittelemista sekä tekemistä markkinoille myyntiin yhdessä eri tiimien ja erittäin osaavien kollegoiden kanssa. Parhaillaan luodaan ja tehdään uusia, jotka tulevat markkinoille tulevaisuudessa.

Työkokemusta ja osaamista on myös kertynyt isommista yrityksistä, julkiselta sektorilta, politiikasta ja akateemisesta maailmasta niin kotimaassa kuin ulkomailla. Yrityksillämme on toimintaa ja kumppaneita eri puolilla maailmaa. The RSA jäsenenä olen tekemisissä ihmisten kanssa ympäri maailmaa. Nuorkauppakamarin maailman järjestön hallituksen strategiaryhmän jäsenenä ja vastuullisena strategian uudistamisesta sain myös kokemusta ja osaamista sekä ymmärrystä eri maiden ja organisaatioiden toimintakulttuureista ja –tavoista.

Käytännössä, akateemisesti ja osittain teoreettisestikin olen tekemisissä mm. strategia- ja päätöksenteonprosessien, tietoanalyysin ja ennakoinnin, johtamisen sekä yritysten kasvun ja kehityksen kanssa. Yritän lukea ja oppia lisää ennakoinnista, kompleksisuusteorioista ja kognitiivisen kansantaloustieteen teorioista kun niistä on apua työssäni. Näissä kaikissa auttaa akateeminen pohja ja tausta tai suoritetut loppututkinnot kansainvälisestä poliittisesta ekonomiasta, Euroopan kansantaloustieteestä ja taloushistoriasta niin Brownin Yliopistossa kuin London School of Economicsissa ja University of Warwickissa. Turun kauppakorkeakoulun Pan-Eurooppa Instituutti ja LSE:n kompleksisuusryhmä ovat lähellä sydäntä edelleen akateemisessa maailmassa.

Olen syntyperäinen turkulainen. Asun Turun ydinkeskustassa, jossa olen viettänyt merkittävän osan elämästäni. Maailmalla olen myös elänyt ja asunut pitemmän aikaan Lontoossa, New Yorkissa, Bostonissa ja Providencessä aikaisemmin.

Luottamustoimet politiikassa

Olen Turun kaupunginvaltuuston varavaltuutettu ja sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen. Olen myös Turun kauppaopetussäätiön hallituksen jäsen ja sijoitustoimikunnan puheenjohtaja. Olen toiminut varapuheenjohtajana ja jäsenenä sekä varajäsenenä niin terveyslautakunnassa kuin sosiaalilautakunnassa vuosina 2001-2008. Olen ollut Kokoomuksen nuorten liitossa ja Kokoomuksen jäsenenä sekä aktiivina aina 1980-luvulta lähtien. Yhteiskunnalliset asiat ja toiminta on kiinnostanut lukiosta lähtien.

Harrastukset

Olen aktiivijäsen the World Future Society (WFS), the Royal Society of Arts, Manufacturers and Commerce (RSA) ja the American Economic Association (AEA) järjestöissä. Olen senaattori Turun nuorkauppakamarissa. Toimin aktiivisena jäsenenä Turun nuorkauppakamarissa vuosina 2001-2012.

Lukeminen on intohimoinen harrastukseni. Luen strategian, tietoanalyysin ja ennakoinnin, johtamisen, kompleksisuusteorian ja kansantaloustieteen kirjoja. Käyn luennoimassa korkeakouluissa ja nuorkauppakamarissa kun aikaa on vapaana.

Kuntosali, golf ja purjehdus ovat harrastuksia, joihin yritän panostaa parhaani mukaan. Turun saaristo ja meri ovat hyvin tärkeitä asioita elämässäni joihin yritän löytää myös aikaa.